banner tacos 7huijzen

OVER

MARK ZEVENHUIJZEN

Mijn naam is

Mark Zevenhuijzen, oprichter en eigenaar van 7huijzen Food Quality & Innovation Management.
In hart en nieren een gepassioneerde voedingsmiddelentechnoloog.

Ruim 25 jaar actief binnen de FMCG sector waarbinnen ik verschillende managementrollen met de werkgebieden Innovatie, Quality Assurance en proces- en verpakkingstechnologie heb bekleed. In die periode heb ik een aantoonbare wezenlijke bijdrage geleverd aan de kwaliteits- en voedselveiligheidsborging van productieprocessen en producten. Tevens heb ik zelfstandig en in teamverband diverse unieke en succesvolle producten en concepten ontwikkeld (zie stories).

In 2023 heb ik besloten te starten als zelfstandig ondernemer. Op deze wijze blijf ik doen waar mijn passie ligt en kan ik meerdere bedrijven verder helpen bij de borging van innovatie en kwaliteit.

mark zevenhuijzen 7huijzen food quality innovation management

Mijn drijfveer is om innovatie- en productieprocessen te optimaliseren en deze processen te borgen. Het hogere doel is om de hierbij betrokken medewerkers te inspireren en te laten groeien in hun ontwikkeling zodat dit bijdraagt aan een succesvolle innovatieve organisatie.

Mijn motto: “elk succes start met een goed proces” waarbij het niet alleen gaat om “know how” maar zeker ook om “know why.”

kruiden 7huijzen

Achtergrond

Midden jaren ‘90 kwam ik tijdens een presentatie van diverse opleidingen per toeval in aanraking met de opleiding voedingsmiddelentechnologie.

Dit was liefde op het eerste gezicht, vanaf dat moment wist ik dit is dé opleiding die bij mij past. Diezelfde middag heb ik mij ingeschreven en daar geen dag spijt van gehad. Na een dubbel MBO diploma trok de praktijk mij meer dan nog eens voor een aantal jaren de schoolbanken in.

In mijn eerste baan leerde ik al snel dat wanneer je uitdagingen tot een succes wilt ombuigen je dit alleen kan bereiken door (h)echte samenwerking. Dat wil zeggen oog hebben voor de belangen van de verschillende functionarissen en kennis hebben van hun vakgebied maar binnen het project het einddoel leidend laten zijn.

In alle door mij beklede functies heb ik altijd de werkgebieden Innovatie, Technologie, Quality Assurance en Operations met elkaar verbonden. Voor mij een logische combinatie echter bij veel bedrijven wordt dit (nog steeds) te veel gezien als losse deelgebieden waardoor innovatieprocessen kunnen leiden tot trage processen en frustraties. Als zich daarnaast ook nog obstakels in het productontwerp, kwaliteit of productieproces voordoen wordt veelal kostbare tijd en middelen verloren.

Ik heb dus geen traditioneel innovatie of QA-managers profiel.  Gedurende mijn loopbaan ben ik mij gaan realiseren dat juist de kennis over én het kunnen verbinden van de werkgebieden Innovatie, Technologie, Quality Assurance en Operations heeft gezorgd voor kwalitatief goede en unieke introducties en een snelle(re) time-to-market. Zie stories.

Ditzelfde geldt ook voor de borging van kwaliteit en voedselveiligheid. Door de juiste kennis en verbinding binnen de organisatie te bewerkstelligen zorgt dit voor het juiste borgingsniveau en leidt dit tot de juiste kwaliteitscultuur in de gehele organisatie.

Studies

Naast de praktijkervaring heb ik mijn kennis verrijkt door in de avonduren de studie voedingsmiddelentechnologie inclusief bedrijfskunde aan de HAS  te volgen en het diploma te bemachtigen. Aansluitend heb ik een specialisatie conserveren & verpakken aan de Universiteit van Gent gevolgd.

Het is een understatement dat het volgen van een studie naast een fulltime baan pittig is. Toch zou ik het zo weer doen. Juist de combinatie van praktijkervaring met nieuwe kennis zorgt voor een grotere herkenbaarheid en toepasbaarheid in het werkveld.

Door leiding te hebben mogen geven aan verschillende teams, binnen verschillende bedrijfsculturen, heb ik mijn eigen leiderschapsstijl kunnen ontwikkelen. Deze kenmerkt zich voornamelijk door hard op het proces en inhoud te zitten en respect te houden voor de mens in en achter het proces op alle niveaus binnen de organisatie. “What you see is what you get”, transparant en geen verborgen agenda. Energiek, gedreven door mijn passie voor food, proactief met “can do” mentaliteit. Waarbij humor zeker niet mag ontbreken als cement bij het bouwen van de gewenste vibe en organisatiecultuur.

Normen

7huijzen Food Quality & Innovation Management heeft inhoudelijke kennis van verschillende kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen en weet deze op een praktische wijze te implementeren. Kennis is er onder andere van de volgende normen:

HACCP, BRC, BRC S&D, IFS, IFS Logistics, FSSC22000, Q-Cert 22000, procescertificering zuivel.
Tesco TFMS, Tesco Nurture (Nature’s Choice), SEDEX / SMETA.
SKAL, BLK, MSC, ASC, Weidegang, On the way to PlanetProof.
GMP+, NOA Hygiëne code, RIK.
MVO prestatieladder, ISO26000
ISO22301 (BCMS)

LinkedIn

Zie mijn LinkedIn profiel voor mijn loopbaan en de bedrijven waarvoor ik gewerkt heb.

microfoon podcast 7huijzen

Podcast

Luister hier naar de FMCG Innovatie Podcast waar ik te gast was (op Spotify).

Referenties

Mark approaches his QA management with meticulous care and in depth evaluation to all aspects concerned.

Jacobus Hartman,  QMS Manager bij Van Rijn Group

De werkzaamheden behorende bij zijn functie heeft Mark Zevenhuijzen naar volle tevredenheid verricht. De afgelopen 10 jaar heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het bewaken en verbeteren van onze kwaliteit, veiligheid en innovatie. Onder meer bij de ontwikkeling van onze Borrelgemak (Tapas)categorie, de BULA vouw-verpakking en de continue ontwikkeling op het gebied van Listeria beheersing heeft Mark Zevenhuijzen een grote rol gespeeld.    

Antonio Rodriguez, CFO bij Royal A-Ware
Scroll to Top